Access Consciousness zijn tools en krachtige technieken, ontwikkeld door Gary Douglas en Dain Heer, met één doel voor ogen – de wereld veranderen door mensen in staat te stellen hun eigen waarheid te zien, voelen en kiezen en het bewustzijn op deze planeet te verhogen. Met de overtuiging dat als iedereen precies volgt wat voor hem/haar licht voelt, de wereld vanzelf een betere plek wordt.

Wat is Access Consciousness™?

Wat zijn de Bars?

De Bars zijn 32 punten op het hoofd waarin alle polaire elektrische lading van alle houdingen, gedachten en emoties over allerlei aspecten en onderwerpen van een mensenleven liggen opgeslagen. 
Een paar van die punten staan voor dingen zoals: geld, controle, lichaam, creativiteit, macht, vrede en kalmte, communicatie. 

Schermafbeelding 2018-09-03 om 17.04.21.png

Hoe ziet een sessie eruit?

Een sessie vindt meestal liggend plaats zodat je optimaal kunt ontspannen en ontvangen.

Door het met de vingertoppen zachtjes aanraken van de 32 punten door de behandelaar vindt er een energiestroom plaats. Je kunt dit vergelijken met het aanraken van de polen van een batterij. Al je emoties, houdingen en gedachten zitten in de polaire elektrische lading in je hersenen opgeslagen en kunnen zich beginnen los te laten door deze aanraking.

Een sessie duurt ongeveer 1 tot 1 ½ uur. Er zijn weinig ‘regels’. Je mag vertellen waar je mee zit en de oren van mijn kop kletsen of je ondergaat alles in stilte, slapen en ook keihard snurken mag. Veel mensen hebben de beste powernaps ooit tijdens een sessie! Alles is ok, zolang jij de sessie met volledig gemak kan ontvangen.

De meeste mensen geef ik bij de eerste of tweede sessie een kaartje mee met tools om nog meer verandering mogelijk te maken, aangepast op wat ik denk dat effectief zou kunnen zijn voor je.


Wat doet het precies?

Tijdens een sessie komt het brein van de Beta staat in de Theta staat. Hoe meer we in ons ‘theta-brein’ zijn, hoe meer effectieve invloed we hebben op ons krachtige onderbewustzijn wat normaal ontoegankelijk is voor onze geest. In de theta staat heeft onze geest toegang tot diepgaand leren, helen en groeien.

De 32 punten die aangeraakt worden bevatten alle elektromagnetische lading van alle houdingen, gedachten, overtuigingen en emoties die je over wat dan ook hebt gevormd in je leven. Door de aanraking ontstaat een energiestroom waardoor de onnuttige en beperkende lading weg kan. Je kan beginnen om minder te handelen en te functioneren vanuit gedachten en emoties, en meer vanuit waarnemen, weten, zijn en ontvangen. 

Je voelt de ruimte om werkelijk jezelf te zijn. 

En wanneer merk je dat dan? De meeste mensen voelen zich na een sessie in ieder geval al ontzettend ontspannen, ervaren een helderdere lege geest, en de ‘drang’ om in deze staat nog even verder te dobberen de rest van de dag. Significante verandering wordt vaak gemerkt na 4 tot 5 weken. Wat voor verandering dat dan precies is, is voor iedereen anders. Zie een paar ervarings verhalen op Ervaringen.


Is er wetenschappelijk bewijs?

Er zijn in de afgelopen jaren verschillende onderzoeken naar Access Bars™ gedaan. 

2015 ACCESS CONSCIOUSNESS BARS RESEARCH through Global Neuroscience Research Foundation.
Dit onderzoek werd gemeten dmv EEG data. Het EEG meet aan de oppervlakte van de schedel de elektrische activiteit van de hersenschors, wat de primaire activiteit is van de neuronen als massa-effect. Uitkomsten:
- 85% van de deelnemers in het onderzoek had een verandering in de QEEG coherentie.
- 63% van de deelnemers bevonden zich tijdens het ontvangen van de Barsbehandeling in een emotionele en/of lichamelijke transitie. 
- van deze 63% bevonden 42% zich in een emotionele transitie en 40% bevonden zich in een lichamelijke transitie. 

Zie deze video voor een uitleg die wellicht meer tot de verbeelding spreekt. Het betreft een presentatie van een deel van het onderzoek. Je ziet de zichtbare veranderingen, gemeten door neurowetenschapper Dr. Jeffrey Fannin, na een behandeling van 1,5uur. Samenvattend: Het toont de heilzame werking aan die een Bars-sessie heeft op de thalamus. De thalamus is een belangrijk gebied in de hersenen, dat de meeste binnenkomende zintuiglijke prikkels verwerkt. In het filmpje is duidelijk zichtbaar dat de hersenen van de persoon vóór de Bars-sessie overprikkeld zijn. Dat betekent dat de gedachten alle kanten op schieten(gamma en beta staat van het brein). Tijdens de behandeling komt het brein in Theta staat, er ontstaat in korte tijd een zeer bijzondere energie waarbij hart en hersenen coherent zijn en zich op 1 (golf)lijn bevinden. Een verschijnsel wat wezenlijke veranderingen teweeg kan brengen. Na de behandeling is het hyperactieve gebied rond de thalamus volledig tot rust gekomen.

Lees de paper van het onderzoek van Dr. Fannin hier.

2017 Onderzoek naar de effecten van The Bars Behandelingen op Angst en Depressie.
De conclusie van een pilot study met 7 mensen bevestigt de QEEG-resultaten van het vorige onderzoek. Daarnaast is geconcludeerd dat The Bars™ klachten van depressie, angst, angstige spanning/bezorgdheid kunnen verminderen.
 'Treatment with Access Bars was associated with a significant decrease in the severity of symptoms of anxiety and depression and an increase in EEG coherence. These results suggest that Access Bars may be useful as a treatment for anxiety and depression.'  Link


Niemand weet van tevoren wat the Bars™ sessies voor je gaan doen. De verhalen en ervaringen zijn heel uiteenlopend, al zijn ze vrijwel allemaal positief. Al meer dan 20 jaar wordt deze behandeling toegepast, en op basis van alle verzamelde ervaringen blijft onderstaande lijst een goede maatstaf van aspecten waar the Bars heilzaam op werkt:

 • angsten en fobieën

 • depressie

 • psychische klachten

 • vermoeidheid

 • slapeloosheid

 • lichamelijke (pijn) klachten

 • zwangerschapsverloop en post-nataal verloop

 • hypersensitiviteit

 • betere concentratie

 • helderder in het hoofd

 • beter bij jezelf blijven

 • betere leerprestaties

 • stress verminderend

 • immuunsysteem versterkend

 • verbetert de relatie met jezelf en anderen

 • een positievere houding ten opzichte van het leven

  Access Bars™ is een volledig veilig proces. Van baby tot ernstig zieke tot zeer bejaard, in geval van pacemakers en hartproblemen, epilepsie, migraine of andere kwalen, ieder lichaam is geschikt.

Voor welke klachten kan Access Bars™ heilzaam zijn?


Die keuze is aan jou. Het gave is dat er bij elke sessie dingen loskomen die zich niet meer zomaar opnieuw verankeren in jou. Na de eerste sessie waarbij je je Bars hebt laten 'lopen' voel je waarschijnlijk vanzelf wanneer het tijd is voor een volgende sessie. 
De meeste mensen voelen significant merkbaar verschil als ze 5 tot 6 sessies wekelijks of om de week doen.  

Hoe vaak dien je een Bars sessie te doen?


Er zijn ontzettend veel classes van Access Consciousness™ om te volgen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf binnen één dag Bars™ Practitioner worden. Kijk voor meer informatie hierover op www.accessconsciousness.com

Wat is er nog meer mogelijk?

Schermafbeelding 2018-09-04 om 15.49.39.png