Wat is hier goed aan?!

Wij menschen zijn nogal geneigd alles onder te verdelen in Goed of Fout. Zeker als het over onszelf gaat. We oordelen over onszelf, proberen onszelf kleiner te maken om in andermans hokjes te passen, maken onszelf of een ander 'verkeerd' als er iets niet loopt zoals we hadden gehoopt/verwacht. We gaan van: 'Wat heb ik fout gedaan, wat is er mis (met mij) dat me dit niet lukt, waarom overkomt mij dit nou weer etc.' Wat als we in plaats daarvan vragen:

"Wat is er goed aan mij, aan deze situatie, dat ik niet doorheb?"

Vaak blijkt iets dan op wonderlijke wijze bijzonder goed uit te pakken, op een manier die je echt nooit had kunnen bedenken. Of het blijkt dat er om te beginnen al niet iets mis was, het leek alleen zo en jij geloofde het.

Wellicht komt deze tool je deze zomer nog van pas, als bijvoorbeeld blijkt dat al de hele dag je trui binnenstebuiten zit en je net een lunchafspraak had met een belangrijke klant, je vliegtuig honderd uur vertraagd is, je een deuk in de camper van de camping-buurman rijd omdat je vergat dat je nu een trekhaak hebt, je in de hondenpoep stapt als je net zo intens aan het genieten was van blootvoets door het gras huppelen, blijkt dat je voor augustus 2020 dat mooie hotel op Corsica had geboekt en niet nu, terwijl je net aankomt in de haven. Ik noem maar wat he. Wat is hier goed aan dat je nu niet doorhebt? 
Speel ermee en laat de rest aan het universum over ;)

Fokke-en-Sukke-zitten-in-schotland-110809(2100).png