Van Stoornis naar Superkracht

Jochem van addkenmerken.net stuurt mij al sinds 2011 zijn nieuwsbrieven. Ik heb er onwijs veel aan gehad toen ik net wist dat ik ADD had. Nu, 8jaar later, mocht ik een gastblog schrijven op zijn website! Over hoe ik, mede dankzij Access Consciousness en de Bars, nu voorbij kan gaan aan het label ‘ADD’ oftewel Attention Deficit Disorder oftewel Aandachtsstoornis. Dank Jochem! Wat zal dit nog meer creëren? Lees het artikel door op deze link te klikken:

https://www.addkenmerken.net/van-stoornis-naar-superkracht/

Access Bars sessie door Thiska

Access Bars sessie door Thiska

What's the Big Deal with the Bars?

Dr. Terrie Hope heeft zojuist haar laatste onderzoeksresultaten betreffende Access Bars met ons gedeeld!

Onafhankelijke onderzoeksresultaten uitgevoerd met 167 personen met angst, depressie of stress. De personen werden onderzocht op symptomen van pijn, angst, stress en geluk.
Het onderzoek is per persoon zowel voor als na een Access Bars sessie afgenomen.

Dit zijn de resultaten uit het onderzoek na een Access Bars sessie:

Pijn
73 van de 167 personen verklaarden pijn te hebben. Na een sessie van 30,60 of 90 minuten verklaarden 84.93 % van die 73 personen een afname in hun pijn te ervaren.

Angst(Anxiety)
110 van 167 personen verklaarden last te hebben van angst, paniek, nervositeit (anxiety).
87.27% van die 110 personen verklaarden na de Access Bars sessie een afname in deze gevoelens te ervaren.

Stress
114 van de 167 personen verklaarden last te hebben van stress. Na de Access Bars sessie verklaarde 92.98% daarvan een afname in hun stress-levels te ervaren.

Geluk(sgevoel)
139 van 167 verklaarden zich minder dan extreem gelukkig te voelen. 91.37% van de mensen die verklaarden stress te hebben, ervoeren na de Access Bars sessie een toename in hun geluksgevoel.

Wat is er nog meer mogelijk nu?

Dit zijn de resultaten van de vragenlijst uit het onderzoek tot nu toe. Het complete officiële wetenschappelijke onderzoek is nog gaande tot en met oktober 2019 en die resultaten zullen uiteraard pas uitkomen nadat alle data compleet is.

Wil je een bijdrage zijn aan dit onderzoek? Dat kan! Laat het me weten bij het boeken van een sessie, dan plannen we extra tijd in voor het onderzoek.

Access Consciousness Bars

Access Consciousness Bars

Het begrip Leeftijd en ik.

3B0645A2-91AB-4554-B5B0-DD1642656A3F.JPG

Tijdens de #FoundationClass van Access™ vorig jaar ging er ineens een lampje branden. Al die tijd dacht ik onwijs vrede gesloten te hebben met het concept Leeftijd. Ik keek uit naar ouder worden, zonder angst voor Het Verval (*onheilspellende drums). Mij zou je nooit betrappen op botox of zeuren over grijze haren. Kom maar op, ik omarm het allemaal! Ha!
Waar ik alleen nooit bij stilgestaan had, was dat ik doorgaans probeerde te bewijzen hoe niet-jong ik was. Ik was altijd de jongste of ik werd jonger geschat dan ik was. Mijn uiterlijk is meisjesachtig. Ik ben smal gebouwd, als ik lach vind men mijn gezicht schattig, mijn hoofd is klein en mijn borsten ook. Ik oog dus jong. Daarbij koos ik voor baantjes waarbij ik nooit veel verantwoordelijkheid had en zette mezelf weinig op de voorgrond. Ik nestelde me in die rol. Tegelijkertijd verwenste ik die rol. Hallo beperking!

Mijn vriend, die 22 jaar ouder is, heeft me nooit gezien als meisje maar als vrouw. Hij zag wat ik zelf niet zag. Of nouja, wat ik koos niet te erkennen.
Hoe dan ook, dat lampje ging dus wel branden tijdens die class. Wat als dat waar ik me altijd tegen verzet heb, eigenlijk mijn kracht is? !! Je ziet dat soort inspiratie-quotes vaak genoeg voorbij komen op de socials maar het dringt pas door als het doordringt.
Ik heb altijd geloofd, aangenomen, dat ik dat meisje moest zijn, ook als het niet lekker voelde. Schattig, lief, mooi, meegaand, onzeker. Het was een opeenstapeling van oordelen en ze waren niet eens van mezelf. Maar, openbaring! Dat geloven was een keuze en ik kan gewoon iets anders kiezen! En als ik kies voor dat meisje, dan kan ik daar plezier in hebben! Wut! Als ik nu in de spiegel kijk zie ik gewoon een tof mens. Die schattig kan zijn, en sexy, en leidend, en sterk, en gegrond, en grappig, onredelijk, geïrriteerd, kwaad, gepassioneerd. Ik kan kiezen wat ik ben en wat ik wil uitstralen. EN dat elk moment veranderen. Sindsdien komt het niet meer zo vaak voor dat ik veel jonger wordt geschat. En als het wel gebeurt, voelt dat licht en vind ik het alleen maar leuk. No more weerstand voor het begrip Leeftijd, hoera!

Een Access™ tool die ik vaak gebruik als ik toch een oordeel heb over mezelf (ja ik doe dat in het Engels) is: 'Who does this belong to?'
(99,99% van de tijd zijn die gedachten namelijk niet van jezelf maar wat je oppikt van anderen) Als ik me daarna lichter voel was het dus niet van mij, en stuur ik het linea recta terug naar de bron.; 'Return to sender!' Joe!
En de vraag waar ik elke ochtend mee op sta:

Hoeveel plezier kun jij hebben met wie je bent en kiest te zijn? Wat is er nog meer mogelijk?

Hoeveel plezier kun jij hebben met wie je bent en kiest te zijn? Wat is er nog meer mogelijk?

Wie en wat kunnen mijn lijf en ik vandaag zijn, wat gelijk alles makkelijker, fijner en leuker maakt?

'I paint my own reality.' - Frida Kahlo

Dat shirt wil ze nooit aan want het is geen jurk. 🤷🏽‍♀️ Maar vandaag was het ok want ze wilde haar prinsessenjurk niet vies maken.
Ik streef ernaar volledig mijn eigen realiteit te creëeren. Bevalt er iets niet? Wat kunnen we/kan ik anders doen of zijn waardoor het verandert?
Dat streven is niet alleen voor mijn eigen geluk maar ook om haar te inspireren en te laten zien dat niets vaststaat of onmogelijk is.
Op zich heeft die kiddo van mij het nu beter door dan ik en inspireert zij eerder mij dan andersom. Danst vaak met overgave en zonder schaamte, zingt wanneer ze zin heeft, bewondert zichzelf, bewondert mij en mijn lijf meer dan ikzelf en heeft geen Disneyland nodig om continu in een sprookje te leven(Vandaag wilde ze aangesproken worden met ‘Belle’ en ik was de prins, een rol die ik dagelijks met afwisselende mate van enthousiasme 😬 vervul sinds pakweg de laatste 1,5 jaar).
Magie is, als voor zoveel kinderen, vanzelfsprekend voor haar.
Door Access en mijn eigen vertrouwen in magie kon ik er nog een extra laagje aan meegeven;
‘Mam, ik heb buikpijn/ben op mijn knie gevallen/ben ziek, kun je even toveren?’ Maar niet alleen lichaamsprocessen kan ik bij haar toepassen, ook opvoedkundig en relationeel blijf ik leren hoe ik meer gemak en plezier kan creëren door simpele tools. Het is echt elke dag een cadeautje.

IMG_5625.jpg

Vanaf 14-08 weer elke woensdagavond in de Roos!

Voor Access Bars, de Access Consciousness tools en alle andere lichaamsprocessen die ik geef kan je vanaf 14-08 weer elke woensdagavond terecht in de Roos in Amsterdam.
Lekker aan het Vondelpark! Kijk voor de aanbiedingen en tarieven op de link hieronder of bij Tarieven op deze website.

http://www.roos.nl/agenda/reset-je-brein-access-bars-e-access-lichaamsprocessen-2019-08-14/

roos promo.png

Wat is hier goed aan?!

Wij menschen zijn nogal geneigd alles onder te verdelen in Goed of Fout. Zeker als het over onszelf gaat. We oordelen over onszelf, proberen onszelf kleiner te maken om in andermans hokjes te passen, maken onszelf of een ander 'verkeerd' als er iets niet loopt zoals we hadden gehoopt/verwacht. We gaan van: 'Wat heb ik fout gedaan, wat is er mis (met mij) dat me dit niet lukt, waarom overkomt mij dit nou weer etc.' Wat als we in plaats daarvan vragen:

"Wat is er goed aan mij, aan deze situatie, dat ik niet doorheb?"

Vaak blijkt iets dan op wonderlijke wijze bijzonder goed uit te pakken, op een manier die je echt nooit had kunnen bedenken. Of het blijkt dat er om te beginnen al niet iets mis was, het leek alleen zo en jij geloofde het.

Wellicht komt deze tool je deze zomer nog van pas, als bijvoorbeeld blijkt dat al de hele dag je trui binnenstebuiten zit en je net een lunchafspraak had met een belangrijke klant, je vliegtuig honderd uur vertraagd is, je een deuk in de camper van de camping-buurman rijd omdat je vergat dat je nu een trekhaak hebt, je in de hondenpoep stapt als je net zo intens aan het genieten was van blootvoets door het gras huppelen, blijkt dat je voor augustus 2020 dat mooie hotel op Corsica had geboekt en niet nu, terwijl je net aankomt in de haven. Ik noem maar wat he. Wat is hier goed aan dat je nu niet doorhebt? 
Speel ermee en laat de rest aan het universum over ;)

Fokke-en-Sukke-zitten-in-schotland-110809(2100).png

Gratis Proefsessies tijdens de Roos Jubileumweek

Zo leuk! Ter ere van het 30-jarig jubileum van De Roos worden er in de laatste week van juni allerlei leuke dingen aangeboden en georganiseerd. Onze proefsessies zijn daar een onderdeel van, joepie!

Samen met vriendin en Bars™ Practitioner Marloes Liebrand geef ik gratis proefsessies en uitleg over Access Bars™ en Access Consciousness™.
Per persoon duurt een proefsessie 30min. Voor kinderen is dit vaak hooguit een kwartier.
Aanvullende info volgt! Hou www.roos.nl (ook voor de overige activiteiten tijdens de jubileumweek) en het Facebook Event in de gaten.

EDIT: Zie fb-pagina of Home page voor de link om je plek te reserveren!

Zien we je daar?

Marloes en Thiska :)

ProefsessiesRoos.jpg

Just an interesting point of view.

Het is wat he, al die emoties en meningen zo rondom de verkiezingen en verkiezingsuitslagen. Ik was er ook niet geheel ongevoelig voor. Het zijn tijden waarin de emoties zo hoog oplopen dat zelfs de beste vrienden tegenover elkaar kunnen komen te staan door het verschil in visie. Wat kunnen we op deze momenten doen en zijn waardoor het verschil en onbegrip niet de overhand neemt? Luisteren en rustig blijven, ja. Maar echt luisteren en rustig blijven is soms best lastig als je gevoel zo intens is en je zo in een bepaalde realiteit bent gaan geloven.
Een tool van Access™ die ik daarom heel fijn vind is ‘Interesting point of view’. Oftewel, Interessant(e) Standpunt/mening. Wat als alles gewoon een interessant standpunt is? Je kan kiezen om er in mee te gaan, je er tegen te verzetten, of het daar te laten waar het vandaan kwam en benieuwd zijn naar de waarheid ervan.

De Steen-in-de-rivier-metafoor vind ik een fijne voor deze. Hij gaat over de keuze die we hebben om in toelating (allowance) te zijn met alles wat er in ons leven verschijnt.

Een grote steen midden in een wilde rivier heeft drie opties; 1 - Zich verzetten, 2 - Zich mee laten voeren, 3 - Gewoon lekker blijven zitten waar hij zit en alles langs zich heen laten stromen (Hoi vis! Hoi kikker! Dag stuk boomstam, Hallodoei water!) Stel dat jij die steen bent en de meningen en overtuigingen van anderen is de wilde rivier, met alles wat er in leeft en drijft. We zijn geneigd te denken dat de eerste twee opties de enige opties zijn die we hebben. Ha! Wat als dat helemaal niet waar is?

Ok, scenario:

Als je je verzet (optie 1), moet je daar een hele hoop energie voor inzetten. Wellicht begin je je stem te verheffen, ruzie te maken, je wordt boos en probeert de ander ‘verkeerd’ te maken. Waarschijnlijk lukt het je dus ook niet echt om goed te luisteren naar de ander of je in hem/haar te verplaatsen. Resultaat is nog meer afstand tussen jou en de ander en de kans is groot dat je de rest van de dag chagerijnig bent ;).
Kies je optie 2 dan probeer je je met alle macht te verplaatsen in de ander, en/of je praat mee en laat je eigen twijfels achterwege om het gezellig te houden. Je stemt je af op de ander zodat je mee kan met de stroom en zelf niet zoveel hoeft na te denken. Sensitivo’s doen dit vaak, omdat dit in eerste instantie de weg van de minste weerstand lijkt, alles beter dan dat mensen je raar/onaardig/te uitgesproken vinden. Je raad vast al dat dit wellicht ook niet de fijnste optie is, aangezien je jezelf totaal niet serieus neemt op dat moment. Ik was zelf heul vaak zo iemand, en neig er nog steeds naar. Kies je vaak voor optie twee dan kan het zo zijn dat je jezelf behoorlijk in de weg zit met allerlei gevolgen van dien. Stress, moe, prikkelbaar, etc.
Goed, optie 3. Dat is waar de tool ‘Just an interesting point of view’ (afgekort JAIPOV of IPOV) van pas komt. Zeg je dit (hardop of in jezelf en ja, in het Nederlands werkt het ook ;) ) bij elke overtuiging of mening die iemand je probeert op te leggen/presenteren, dan creëer je voor jezelf veel meer rust en ruimte. Je bent in staat het standpunt van de ander bij de ander te laten en tegelijkertijd kan je bij jezelf afvragen in hoeverre er waarheid schuilt in dat standpunt, en of je er wat mee kan. Het leuke is dat degene tegenover je die eerst zo fel van wal stak ineens ook milder begint te worden en beter luistert, gewoon omdat jij je energie hebt verandert met 1 simpel zinnetje.
Hoe wordt het nog beter dan dat?!
We hoeven het niet eens te zijn om elkaar te begrijpen en elkaar in elkaars waarde te laten. Als je meer in toelating bent van de ander kun je elkaar juist vinden in de overeenkomsten, bruggen bouwen enzo ;).

Onder andere door deze tool ben ik gaan inzien dat ik eigenlijk nooit een standpunt hoef in te nemen. Ik kan gewoon kiezen wat licht voelt voor mij en daar in principe elke 10sec in veranderen. Wat een vrijheid! EN, je kan ‘m ook op jezelf gebruiken! Elke keer als je merkt dat je in een oordeel gaat ‘zitten’ of nogal vasthoudt aan een standpunt ga je gewoon van: ‘Interessant standpunt dat ik dat standpunt heb’. Persoonlijk vind ik het in het Engels lekkerder: ‘Interesting point of view I have this point of view!’

Denk je nu "Ja hoe is het, lekker mosterd na de maaltijd Thiska.” omdat de provinciale verkiezingen in maart waren en we al hartstikke in april zitten en we deze tool toen hard nodig hadden en nu niet meer zo? Toevallig is deze tool Altijd handig en er is niets wat nu niet beter kan worden omdat je het toen anders deed. Snap je? Je kan elk moment kiezen voor iets dat meer kan creëren, wat en hoe je het vroeger ook hebt gedaan. En alles kan altijd beter, alleen misschien niet op de manieren die je je kon voorstellen.

Overigens wil ik nog even kwijt hoe ongelofelijk dankbaar ik ben met al mijn beste vrienden die, van nature, deze tool uiteindelijk altijd toepassen waardoor het nooit tot ruzie komt. Dat is echt heel tof en ik hou van jullie, jeweetzelf wie je bent. X!

Access Bars met Thiska in De Roos Amsterdam

Yes! Vanaf April neem ik elke dinsdag een plekje in op de agenda bij De Roos Amsterdam. Een fantastisch fijne plek aan het Vondelpark. Naast een theehuis en winkel is dit een magische plek waar allerlei mooie evenementen plaatsvinden, (healing) behandelingen, yogalessen en andere interessante workshops en trainingen worden aangeboden. Je kunt een Access Bars behandeling boeken, maar natuurlijk ook een van de andere lichaamsprocessen die ik geef. Vergeet niet dat kinderen ook heel welkom zijn en veel baat kunnen hebben bij de Bars, ik ben ook te boeken op vakantiedagen :).

Poster_Access.jpg

Docu 'Beyond Words', indrukwekkend!

Ik was in ieder geval ook nogal ‘beyond' words’ na het zien van deze korte documentaire. Ik wist tot vorige week niet eens dat hij bestond! Maar wat ben ik blij dat hij gemaakt is, want er wordt mooi en helder verteld over de wetenschap achter the Bars maar bevat ook een ontroerend en indrukwekkend persoonlijk verhaal met betrekking tot wat Access Bars en Access Consciousness kan bijdragen aan een mensenleven. In dit geval een man met het Down syndroom.

Ik krijg vaak de vraag ‘Hoe werkt het nou precies, die bars?’ en ‘Wat gebeurt er dan met mij?’ ‘Wat gaat het voor mij doen?’ “Hoe dan?!’ ;). Hele begrijpelijke vragen als je altijd hebt geleerd dat zolang iets niet tastbaar of duidelijk te definiëren is je het niet zomaar moet geloven. Gelukkig gaat Access™ niet om geloven wat anderen je vertellen maar om vertrouwen op jezelf en keuzes maken die waar voelen voor JOU. In Beyond Words worden de antwoorden op dergelijke vragen mijns inziens duidelijker, een fijne dus om te delen als die vragen worden gesteld!

De grondlegger Gary Douglas en Access Facilitator Dr. Dain Heer komen ook aan het woord.

Ik was er een warm gloeiend bolletje geluk van, maar vertel me wat jij ervaart bij het bekijken, vind ik leuk :).

(https://www.accessbeyondwords.com) Beyond Words is a short documentary about Access Consciousness and the Access Bars. Released in April 2017. Featuring Gary Douglas, Dr. Dain Heer, Delany Delany, Glen Sheppard, Dr. Jeffrey Fannin. Directed by Nancy O'Connor and produced by Pita Rivas.

Access Bars™ op het werk

Je werk kan supergaaf zijn. Maar het gaafste, mooiste, leukste en meest voldoening gevende werk kan tegelijkertijd ook zwaar, stressvol, chaotisch, irritant, saai, weinig motiverend zijn. Wat helpt er dan op die momenten, of om die momenten minder te laten plaatsvinden?

Ik weet wel iets! 😏😌

Wat als je je niet bezig hoeft te houden met antwoorden vinden op: ‘Hoe krijg ik die promotie of loonsverhoging? Of ‘Hoe kom ik überhaupt de dag door zonder in slaap te vallen of zonder, uit complete frustratie, mijn laptop uit het raam te bonjouren?’

Wat als je gewoon kan functioneren vanuit gemak en lol en dat DAT het geheime recept is wat je overvloed in fijne dingen brengt?   

Access Bars™ kan helpen om dat te bereiken.
De Bars is een behandeling waarbij 32 punten op het hoofd licht aangeraakt worden. Door deze aanraking wordt een proces in gang gezet wat vergelijkbaar is met het resetten van de harde schijf van je computer; Alle onnodige bestanden en documenten die al jaren alleen maar ruimte innemen en je beperken, worden gewist. Floep! ‘This drive is empty.’
Resultaat:  - minder piekeren   

- ontspannen lijf   

- helderder brein    

- betere focus

Cool, en dat kan op het werk? Ja! Ik ben te boeken voor korte Bars sessies op je werk. Zo'n 30min pp, €25,- pp.

Voor wat wetenschappelijke onderbouwing, kijk hier.

Wat kan Access Bars™ betekenen voor jou, je personeel, je collega’s? Neem contact met me op voor details en vragen, en kijk bijvoorbeeld alvast een beetje rond op de website en Facebook pagina.

X
ThiskaThe Access Bars, een wondermiddel tegen Angststoornissen en Depressie?

Leuke recensie! In het engels, maar wel de moeite waard om te lezen als je benieuwd bent naar een uitgebreide review van iemand die een Bars sessie heeft ondergaan. Leuk geschreven en waarschijnlijk herkenbaar voor velen die nieuw zijn met Access Bars. 


“.. relief from anxiety, depression, insomnia, migraines, panic attacks, obsessive-compulsive disorder, and a “significant increase in joy and happiness.”

Granted, those are pretty lofty claims. The idea that someone touching my head could do all that is, to put it mildly, a little far-fetched. But no one has ever accused me of being a skeptic. Case in point: I’m a devout believer in both God and astrology. Ready for my life to change, I was willing to believe that the Access Bars could do exactly what it claims to, and eagerly looked forward to my appointment." 

https://shesaid.com/access-bars-depression-anxiety/

Gratis sessies in September! #suicideawarenessmonth

Omdat het deze maand hashtag#suicideawarenessmonth is, bied ik doordeweeks een aantal gratis sessies aan van 30minuten of een volledige sessie(90min) voor de prijs van een 60min sessie. Een fijne kennismaking met de Bars en misschien precies wat jij(of een kennis/vriend) op dit moment nodig hebt(heeft)? Ook kinderen zijn meer dan welkom!

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar Access Bars™ en de invloed op depressies en angststoornissen waarbij uit de resultaten bleek dat het depressies significant kan verlichten.

2015 ACCESS CONSCIOUSNESS BARS RESEARCH through Global Neuroscience Research Foundation.
Dit onderzoek werd gemeten dmv EEG data. Het EEG meet aan de oppervlakte van de schedel de elektrische activiteit van de hersenschors, wat de primaire activiteit is van de neuronen als massa-effect. Uitkomsten:
- 85% van de deelnemers in het onderzoek had een verandering in de QEEG coherentie.
- 63% van de deelnemers bevonden zich tijdens het ontvangen van de Barsbehandeling in een emotionele en/of lichamelijke transitie. 
- van deze 63% bevonden 42% zich in een emotionele transitie en 40% bevonden zich in een lichamelijke transitie. Zie deze video voor een uitleg die wellicht meer tot de verbeelding spreekt. Het betreft een presentatie van een deel van het onderzoek. Je ziet de zichtbare veranderingen, gemeten door neurowetenschapper Dr. Jeffrey Fannin, na een behandeling van 1,5uur. Samenvattend: Er ontstaat in korte tijd een zeer bijzondere energie waarbij hart en hersenen coherent zijn en zich op 1 (golf)lijn bevinden. Een verschijnsel wat wezenlijke veranderingen teweeg kan brengen. 

2017 Onderzoek naar de effecten van The Bars Behandelingen op Angst en Depressie.
De conclusie van een pilot study met 7 mensen bevestigt de QEEG-resultaten van het vorige onderzoek. Daarnaast is geconcludeerd dat The Bars™ klachten van depressie, angst, angstige spanning/bezorgdheid kunnen verminderen.
 'Treatment with Access Bars was associated with a significant decrease in the severity of symptoms of anxiety and depression and an increase in EEG coherence. These results suggest that Access Bars may be useful as a treatment for anxiety and depression.'  Link

accessconsciousness.com over #suicideawareness :
The World Health Organizations estimates that more than 800,000 individuals each year take their own lives. These tragedies occur all over the world; in low- and high-income areas; to women and men, and in all age groups. Although there are country-centric patterns, there does not appear to be one, definitive reason for suicide. 

Eighteen years ago, Dr. Dain Heer, co-creator of Access Consciousness®, felt so depressed and hopeless that he had set a date for his suicide. “I gave the universe six months or I was going to kill myself”, Dain explains. “I had two chiropractic practices, a bit of money, a wonderful girlfriend – I had everything I thought would constitute a perfect life. But, inside, I was dying.” 

However, after one single session of Access Bars®, a gentle therapy that changes brain waves to a relaxed theta state, Dain changed his entire perspective on life and realized that everything was ok. “One tool, one thing, a process that took about an hour…  and it changed the energy of what I knew was possible”, Dain remarks.
Kijk op www.accessconsciousness.com/suicideawareness voor nog meer verhalen, informatie en tools!

Neem contact met me op over de mogelijkheden!

Schermafbeelding 2018-09-21 om 14.29.38.png